Characters in detail – de man

Ook de man heb ik intussen in detail gemaakt. Zijn breakdown:

Ik sla even de eerste stappen over, dat is hetzelfde als bij de vrouw: een basismesh en rig die ik customize. Het getweakte basislichaam is hier:

man_setup_01Daar doe ik om te beginnen een kleurlaag over, om een beter gevoel te krijgen van waar ik aan werk.

man_setup_02Omdat ik als eerste de bosscene aan het uitwerken ben, maak ik de vrijetijdskleding. Het voordeel is dat de man niet echt veel vrije tijd neemt en dus bijna voortdurend dezelfde kleren draagt. Zoals zijn lekker ruwe werkhemd.

man_setup_03En zijn stevige werkbroek.

man_setup_04Qua schoenen draagt hij het liefst stevige werkschoenen. Dus.

man_setup_05In deze scene speelt hij banjo.

man_setup_06Broek en hemd zijn net als de jurk bij de vrouw gesimuleerd alsof ze van dikke stof zijn gemaakt, waardoor ik de plooien etc niet met de hand modelleer (wat in animatie trouwens ook niet zou kunnen). Hier zit hij in zijn pose. Ook heb ik baardhaar en haar op zijn armen toegevoegd.

man_setup_07Gerendered (dus met materialen, textures en belichting)

man_setup_08

Zijn gezicht in meer detail: eerst de ruwe basis

man_gezicht_01

Dan met meer details en de kleurlaag

man_gezicht_02Een paar voorbeelden van expressies

man_gezicht_03 man_gezicht_04Gerendered

man_gezicht_05

This entry was posted in CG, karakters. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *