motion control V2

inmiddels zijn we weer een hele tijd en ook een heleboel pogingen om uit te zoeken of en hoe we een camerasysteem kunnen maken waarmee we de shots kunnen draaien die we willen draaien verder… en eindelijk genoeg vooruitgang geboekt om er een nieuwe post aan te wijden! de status op dit moment is dat we één van de grootste hobbels op het parcours lijken te hebben genomen: de beweging van de camera in onze 3D-software omzetten naar een op de computer aan te sluiten motorgestuurde robot. na eindeloos veel praten met deskundigere techneuten dan wijzelf zijn we uiteindelijk terechtgekomen bij een australische cinematograaf die een aantal jaren geleden met hetzelfde probleem kampte en een combinatie van software en hardware heeft gemaakt voor precies dit doel.

nu dan de volgende stap: het ontwerpen en bouwen van de robot (dat moeten we namelijk nog steeds zelf doen). een mechaniek waardoor we onze camera (in feite een fototoestel) eindeloos vaak precies dezelfde complexe beweging kunnen laten herhalen, stap voor stap, frame voor frame, en op verschillende snelheden. hier het eerste plan.

ontwerp minimocorig

en een schema van hoe het volgens ons moet gaan werken straks

schema

het stelt nog niet veel voor eigenlijk… en het bouwen ervan gaat vast nog een hele klus worden. maar in ieder geval zijn we weer op weg!

This entry was posted in equipment, preproduktie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *