interieurtestset

tussen het maken van de conceptuele modellen en de sets waar we uiteindelijk in gaan draaien zijn er nog een boel dingen die we moeten uitzoeken.
door proefsets te bouwen en filmen gaan we proberen antwoord te krijgen op de volgende vragen:

wat is bijvoorbeeld de ideale grootte waarop alles gebouwd moet gaan worden; kan de camera er door heen bewegen zonder dat we vrijwel ieder muurdeel direct moeten verplaatsen, of kunnen we een boel trukeren door middel van digitale set extensies? (dit zijn achteraf geanimeerde aanvullingen op het fysieke decor, zoals plafonds die storende spots en constructies maskeren.)

het vereisde niveau van detail is ook een groot punt; wat is eigenlijk zichtbaar wanneer de camera door het half donkere huis zwerft.
moeten we echt elke nerf en knoest van de vloer gaan modelleren, zodat ze net even wat strijklicht meepakken of volstaat een globale indicatie dat er planken liggen door ze simpelweg plat te schilderen?

voor bepaalde shots overwegen we om verschillende schalen los van elkaar te draaien en later te combineren. denk bijv. aan meer dan levensgrote rekwisieten die we geloofwaardig op een miniatuur tafel kunnen zetten.

een ander punt zijn de hoeken waaronder de camera het beste kan bewegen. in sommige gevallen willen we alle meubels goed vast zetten en de hele set op zijn rug leggen. De camera kan er dan er vrij overheen zweven terwijl het zal lijken op een zijwaartse rijder. In miniatuur misschien prima te doen!

kortom een boel spannend spul om uit te gaan zoeken.
hier zijn alvast wat foto’s van een proefset in ontwikkeling.

foto H.C.

The Grand Staircase in aanbouw. trappen zijn altijd heerlijk dramatische en dynamische dingen om in een ontwerp te verwerken. maanlicht, bliksem of een wankelmoedige weduwe, je kan er van alles op of af laten vallen.

foto H.C.

net als bij een groot filmdecor is het handig om alle wanden demontabel te houden zodat je later vrijer met de camera en lichten kan bewegen.

foto H.C.

met alle delen in elkaar gezet begint het al een beetje op een set te lijken.

foto H.C.

…en op ooghoogte nog meer.

foto H.C.

Een begin met het decoratie schilderwerk. Slijtage plekken en verkleuringen zijn al aangebracht, het behang moet nog komen.

This entry was posted in huis. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *