animatic

natuurlijk hebben we ook een animatic gemaakt, een tijdje terug alweer. de hele film in extreem vereenvoudigde versie, met zoveel mogelijk de timing, kadrering en montage op z’n plek. alleen is het niet zo eenvoudig om hier veel daarvan te laten zien zonder meteen de hele film weg te geven… een paar korte stukjes daarom, hier een stukje aan het begin:

de hele animatic is gemaakt in 3D, ook alle onderdelen die straks gefotografeerd gaan worden in maquettevorm. hier een paar voorbeelden:

wireframe Jasper

alles is opgebouwd uit voornamelijk supereenvoudige 3D modellen, zoals deze lager-dan-laag-resolutie bromvlieg – er kan niks aan bewegen, zelfs z’n vleugels niet, aangezien dat niets zou toevoegen aan z’n doel in de animatic, het timen van z’n acties.

preview Jasper

en dit is hoe het er in m’n 3D-software eruitziet. Met lenshoek, focus en scherptediepte zo precies mogelijk opgezet om na te bootsen wat onze camera straks gaat doen.

Nog een voorbeeld, dit is uit het midden van de film:

preview Jasper

preview Jasper

This entry was posted in preproduktie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *